maanantai 12. marraskuuta 2012

Rouva

"Apua. Nyt minä tarvitsen apua. Tämä mies paleltuu ja nääntyy kuumeeseen, enkä minä osaa tehdä mitään!" Nuori rouva läpsäisee vielä kerran horteista puolisoaan poskelle, ennen kuin luovuttaa ja painuu kaksinkerroin miehensä vierelle. "Uuni on tuossa, ja vanhoja koivuhalkoja, noista minä olen piikojen nähnyt laittavan lämpimät valkeat, mutta minä en osaa!"

Hiljaa nainen riisuu viittansa sairaan peitoksi, värähtää, sipaisee rakkaansa poskea ja kääntyy portaille. Ulkona tuuli käy ohuen puvun läpi, kylmä kirvelee poskia.

***

"Tyttö rukka, tulet oesit ies ymmärtäny poijalle laittaa, ee ou polosen hyvä muata näin kolokossa huoneessa." Kirpeä kyynel pyörähtää nuoren naisen poskelle hänen katsellessaan tomeran rouvan touhuamista sairaan luona. Rouva alkaa olla esittelykunnossa... Nukke on itse muotoilemani, paperisavea, akryylimaalia ja angoravillaa.

2 kommenttia:

 1. Aivan upea nukke: liikkuvatko jalat ja kädet, niinkuin kuvasta voisi olettaa?
  Onnittelen upeasta toteutuksesta!
  (Olen itsekin ollut aikeissa ryhtyä nukenteon saloja opiskelemaan..yksi englanninkielinen kirja on, mutta olen työntänyt projektia vain eteenpäin..)
  Kikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Raajat liikkuvat olka- ja lonkkanivelten kohdalta: piipunrassi mahdollistaa liikkeen useaan suuntaan.

   Kokeile ihmeessä nukentekoa! Hauskaa on, vaikka välillä koetteleekin hermoja... Mulle on ongelma saada näitä vaatetettua, muotoilu on enemmän omaa alaa kuin tekstiilityöt:)

   Poista